Montering på Vægge

Der er to typer vægge i lejligheden. Den ene type er vibreret jernbeton, der udgør den bærende konstruktion. Den anden type er lette skillevægge i blødt materiale, typisk letbeton/ciporex af forskellige typer.

Montering i de bærende vægge

En almindelig slagboremaskine kan ikke anvendes, da væggen er al for hård. Når du skal montere skabe, billeder, TV osv, så skal du anvende en borehammer i god kvalitet (fx Dewalt og Hilti) og tilsvarende kvalitets betonbor af SDS-typen.

Heldigvis kan du låne både borehammer og bor hos Ejendomsinspektøren i Ejendomskontoret.

Fordelen ved at montere i de bærende vægge er, at tingene sidder rigtig godt fast og falder aldrig ud af væggen igen.

Montering i de lette skillevægge

Her kan du bruge en billig boremaskine, da væggene er ret porøse. Problemet efterfølgende er, at de monterede genstande ikke sidder ret godt fast. Det anbefales at anvende lidt større rawlplugs og skruer end normalt. Dermed forøges bindefladen i væggen.

Pas På!

Ledningerne til lampestederne nær loftet føres inde i væggen. Brug evt. en detektor for at undgå at bore i elektriske installationer.

Når du anvender en borehammer, så larmer det ganske forfærdeligt i hele huset, da lyden forplanter sig via den bærende konstruktion. Vis hensyn over for naboerne og som minimum skal Husordenen (side 9 nederst vedrørende arbejdsstøj) overholdes.

Comments are closed.